Η Βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας (19ος-20ός αι.)

Εξώφυλλο
Τομέας:
Πολιτισμός
Φορέας Υλοποίησης:
ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ
Έτος:
2021

Το δίγλωσσο, στα ελληνικά κι αγγλικά, αναμνηστικό λεύκωμα από τον Σύλλογο Albert Cohen επιχειρεί να αναδείξει τις προσωπικότητες αλλά και τα τεχνικά επιτεύγματα από το λαμπρό βιομηχανικό στερέωμα της Κέρκυρας. Πληθώρα προϊόντων και πρώτων υλών όπως χαρτί, τσιγάρα, σχοινιά και σακιά, ελαιόλαδο, αλεύρι, ζυμαρικά, γάλα, δέρματα, είδη κεραμικής, αλάτι, κρασί, προϊόντα καθημερινής χρήσης της ζωής των Κερκυραίων των δύο προηγούμενων αιώνων, αναβιώνουν μια εποχή κατά την οποία στα Ιόνια Νησιά παρατηρείται σημαντική βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη.